top of page

Loslaten leveltje 3


Het mysterieuze 'Kill your darlings' is voor mij de indringendste levensles tot nu toe. Het betekent zo ontzettend veel, op zo veel gebieden, dat ik er tientallen jaren voor nodig had om er de volledige breedte en diepte van te begrijpen. Zo rondom mijn 50ste heb ik ze eindelijk op een rijtje. Dit zijn, zoals ik ze inmiddels begrijp, de 3 levels van Loslaten.


Level 1: Easy

Materie

De spullen waar je aan gehecht bent. Als je die weggeeft, deelt, of weggooit weet je direct waar je aan toe bent. Je krijgt heel concreet en tastbaar nieuwe ruimte.


Level 2: Master

Relaties

Darlings zijn soms mensen waar je een hekel aan hebt en soms mensen waar je van houdt. Voor jezelf kiezen heeft vaak aangrijpende gevolgen en toch ook hier ontstaat er ruimte.


Level 3: Wizard

Ideeën

Je allerliefste darlings, zoals hoop en angst en gelijk. Al die mooie kletspraatjes die inmiddels zo vaak hebt herhaald dat je er zelf in bent gaan geloven.


De eerste 25 jaar van mijn leven heb ik over Leveltje Easy gedaan. De 25 jaar daarna heb ik gebruikt voor het Master level. De Corona-periode van isolatie en reflectie hebben hun werk gedaan. Ik ben inmiddels flink gevorderd in leveltje 3. Geïnspireerd door dit mooie bord dat ik ergens in Oregon langs de kant van de weg zag staan. I'm prepared.
Comments


bottom of page